Un taximetrist se lauda ca a facut o cursa de o suta de lei in Buzau

Distribuie

Buzăul este un oraș micuț în care un drum cu taxiul nu poate costa mai mult de 10-15 lei oriunde ai merge. În cazurile excepționale în care taximetristul te „citește” că nu ești localnic, cursa putând ajunge până la un maxim de 20 de lei.

         Această regulă nu s-a aplicat însă și pentru taximetristul Georgică, care se laudă că a atins pragul psihologic de 100 de lei, transportând un client de la gară până în centru. Totul, spune el, fără a umbla la aparat și folosind doar câteva „trucuri” moștenite de la bunicul său, taximetrist în București.

         Performanța taximetristului este cu atât mai importantă deoarece clientul nu este din alt județ, fiind buzoian get-beget. Și minunățiile nu se termina aici deoarece clientul a fost chiar încântat de cursa spunand că, astfel, a putut să descopere în ce oraș mare trăiește.

         „Fiind programator nu prea obișnuiesc să ies din casă. Cu această ocazie am putut să văd și eu cât de mare este orașul meu. Până ieri nici nu știam că Buzaul are cinci gări, patru spitale județene, trei primării sau că echipa Gloria are opt stadioane identice. Mi s-a părut exagerat numărul bisericilor, care era cam de 625, dacă am numărat eu bine și cine știe câte or mai fi pentru că eu am făcut doar o cursă medie, dupa cum mi-a spus taximetristul. Cred că un oras, fie el așa mare cum este Buzaul nu ar trebui sa aibă mai mult de 500”, a declarat mulțumit clientul.