Adevarul despre minunile din Caracal spus de un caracalean

Distribuie

La articolul Cele 7 minuni din Carcal sunt 8, cel mai popular articol al site-ului, unul dintre cititorii mei a venit cu cateva corecturi si adaugiri. Puteti citi mai jos scrisoarea acestuia la adresa redactiei:

 

– Prima școală din Caracal este Școala nr. 1 – Numită Școala de băieți, mai târziu, la aproape 25 de ani a apărut Școala nr. 2, care s-a numit Școala de fete.
– Caracalul a avut o brutărie mare, care a fost modernizată de comuniști numită Fabrica de Pâine și a fost pe strada Craiovei.
În schimb, Fabrica de gheață, cea de la Autogară, se afla pe strada care face legătura Autogară cu Gară care se numea strada Soarelului; când a fost electrificată calea ferată, la ieșirea din Caracal spre București (spre Alexandria) la bariera de trecere a căi ferate, a fost montată barieră electrică , un om și-a legat capra de barieră și când s-a ridicat bariera – capra a fsot spânzurată, până să se poată lăsa bariera la loca – murisă capra.
Nu s-a furat ușa poliției, ci poarta Miliției, în acea vreme Miliția era pe locul părculețului de la Primărie în zona Unirii meșteșugărești, cu fața spre blocuri (cu fața spre acum magazinul Modex). Blocurile noi de pe Bulevardul Antonius Caracalla (cele unite unul de altul), macaraua a fost mulți ani până au reușit să o demonteze între blocurile din spatele Bisericii Sfânta Treime (preot Coconu). Pușcăria nu era pe strada Libertății ci în Cartierul Libertății (în spatele Judecătoriei).
Ar fi bine să corectezi, caracalenilor le place realitatea
Numai bine!

Mişu SLĂTCULESCU,
psiholog educaţional specialist