Fascinanta poveste a mucilor de sub pat

Distribuie

         V-ati intrebat vreodata daca este normal sa iti lipesti mucii sub pat? Mult timp am crezut ca nu este deloc in regula sa o faci, asta pana cand am mers in vizita la un amic. Si cum stateam eu in pat asteptand sa mi se faca somn, m-am trezit scormonind dupa un muc. Dupa o lupta crancena am reusit sa-l scot, dar greul abia acum incepea. Nu eram la mine acasa, asa ca nu puteam sa-l lipesc sub patul amicului, ar fi fost lipsa de respect. M-am gandit sa-l bag in buzunar, cum am mai facut altadata cand m-am aflat in pana de idei, dar surpriza, nu aveam buzunare. Dupa minute in sir in care am stat cu mucul in mana, timp in care acesta risca sa se usuce si nu mai putea fi lipit niciunde, am tras adanc aer in piept si am hotarat sa lipesc mucul sub pat, dar undeva mai in spate, sperand sa nu fie descoperit prea curand. Si cum intind eu mana sub pat, supriza! – acolo era un adevarat imperiu al mucilor, abia daca mai aveam loc pentru micul meu muc. Atunci m-am simtit usurat pentru ca am realizat ca nu sunt singur in aceasta lume – suntem multi cei care ne lipim mucii sub pat: mii, poate milioane. Ce e ciudat e ca amicul nici nu parea genul care isi lipeste mucii pe unde apuca, figura lui spune altceva, credeam ca ma pricep la oameni. 🙁

         Este doar un fel de a spune „mucii de sub pat”, pentru ca exista zeci de alte locuri, poate la fel de bune, de ascuns mucii: sub birou, sub capul de la WC, sub scaun, in sertar sau chiar in vaza de flori. Si poate mai sunt si alte locuri care nu imi trec prin cap acum sau nu le-am am incercat inca. Voi unde obisnuiti sa ii ascundeti?

         Sunt sigur ca nu o sa inteleaga toti ce e cu mucii de sub pat, mai ales mamele sau nevestele, ele nu vor accepta niciodata asta chiar daca eu cred ca si ele o fac, numai ca nu pot demonstra. Inca. Nu inteleg de ce de fiecare data cand gasesc muci sub pat acestea par surprinse. Ar trebui sa se obisnuiasca la un moment dat. Am si un mesaj pentru ele: o sa fac asta toata viata si nu, nu am nevoie de servetele. Asa ca nu trebuie sa mai parem jenati cand suntem prinsi si sa inventam tot felul de scuze puerile cum ca nu stim cum au aparut acolo sau ca asa am cumparat patul.

         Ideea e urmatoarea: fie ca vrem sa recunoastem sau nu cu totii ne lipim mucii prin diverse locuri care de care mai dubioase, iar daca cumva ma insel nu uitati ca acest site este un pamflet si totul a fost o gluma.

PS: In timp ce scriam acest articol mi-am lipit mucii sub birou. De doua ori!