Cuvantul influencer va fi inlocuit cu milog in DEX

Distribuie

Lovitura pentru toti asa-zisii influenceri data de Academia Romana si Institutul de Lingvistica. Mai exact, cele doua insititutii au dispus inlocuirea cuvantului „influencer”, care nu are corespondent in limba romana, cu cuvantul milog. Conform acesora, termentul de „milog” descrie cel mai bine activatea celor care se dau influenceri.

Din pacate pentru influenceri, sau mai bine zis milogi, ca sa respectam noile repere ale Academiei Romane, activitatea de inluencer sau influenkar, cum isi mai spun unii, nu va fi acceptata nici ca meserie. Se pare ca niciun angajator nu va lua in considerare experientele profesionale de influenceri trecute in CV.

Cu toate acestea, exista si o parte buna venita odata cu aceasta cu schimbare. Dupa cum bine stim, multi „influenceri” cereau sa manance si sa bea gratis in diverse locatii in schimbul unui review sau a unui clip/poza postate pe retelele sociale. Desi pana acum patronii refuzau de cele mai multe ori sa serveasca pe gratis pe cineva care se numea influencer,  acestia vor reactia cu totul altfel cand cineva va cere sa manance pe gratis pentru ca e milog.