Politia Informatica va confisca calculatoarele persoanelor care distribuie manele pe Facebook

Distribuie

         Veste proasta pentru iubitorii de manele si muzica de petrecere din Romania. Sub pretextul ca vrea sa salveze romanii de incultura, Politia Informatica va confisca toata calculatoarele, tablete sau dispozitive mobile care sunt folosite pentru propagarea manelelelor in mediul on-line.

         Cum functioneaza operatiunea de depistare a infractorilor care distribuie manele?

         „Politistii sub acoperire isi creeaza conturi false pe reteaua de socializare Facebook folosind nume gen: Mihaitza Boss, Alin $efu Banilor, Vasile Mondialu, Printzesa Inimii sau Alina Sukara, totul pentru a se putea infiltra in lumea traficantilor de muzica de proasta calitate. Odata imprieteniti cu asa-zisii cocalari sau pitipoance, agentii pot depista cine distribuie manele pe Facebook. Dupa care se fac demersuri pentru aflarea adresei, iar mai departe se trimit doua-trei dube de mascati la domiciul infractorului si ii confisca acestuia laptopul, tableta si chiar smartphone-ul. In cazurile extrem de grave, unde cocalarii posteaza mai mult de doua manele pe zi, politistii sunt nevoiti sa confiste si lanturile groase, gelul de par, posterele cu menelisti de pe frigider si carpeta cu „Rapirea din Serai”, a declarat Vasile Rocheru, comandant al Politiei Informaticii.

         Nici cocalarii nu au ramas indiferenti si au demarat un protest impotriva acestei operatiunii, pe care o considera ilegala. Iata mai jos imagini de la protest: