De ce am fost atras mereu de femeile inteligente

Distribuie

De mic, fara sa imi dau seama, am fost un fel de sapiosexual. Probabil nu mi-am dat seama deoarece nu stiam ca acest cuvant exista. In fine, mi-am descoperit sapiosexualitatea prin clasa a 7-a.

Daca majoritatea prietenilor mei erau atrasi de fetele cu chip frumos, eu le preferam pe cele cu note mari. Noua era okay, dar eram topit dupa 10. Da, frate, imi placeau decarele, cum ar zice Hagi. Prin clasa a 8-a, o colega de-ale mele, Adriana, in timp ce eram in pauza mi-a scris pe caiet ca ma iubeste si daca vreau sa fiu prietenul ei. Evident ca nu aveam sa stiu de la cine este masajul. Speram sa fie de la Elena, cea mai frumoasa fata din clasa. Si cand spun frumoasa ma refer la faptul ca a avut numai medii de 10. Eram prea prost sa apreciez frumusetea pe vremea aia.

Dupa ce am interogat mai multi colegi, am aflat ca Adriana era cea care imi lasase mesajul. Chestie cu tipa e ca arata bine de tot (am realizat asta dupa cativa ani cand ne-am intalnit intamplator pe strada), numai ca nu prea era pasionata de invatat: „cu 6 la Fizica si 5 la Matematica vrei tu sa fii prietena mea? Ce tupeu!!!”, mi-am zis eu in gand. Chiar m-am simtit jignit.

Timpul a trecut si am ajuns la liceu. Ma mai desteptasem si eu si incepusem sa apreciez frumusetea. Ba chiar in prima zi de liceu, vazandu-mi colegele am pus ochii pe una: Alina, chip angelic, corp perfect. Atunci mi-am zis: „de abia astept sa scoata astia cataloagele sa vad ce note ia!”.