Cersetorii din Romania, in pragul disperarii

Distribuie

Trăim cu toții clipe grele, taxe tot mai mari, facturi mai mari, prețurile au crescut, prin urmare avem tot mai puțini bani. Cați dintre voi v-ați gândit că acest lucru afectează cel mai mult cerșetorii?

Aceștia se plâng că sumele primite de la oameni au scăzut în mod drastic în ultimele luni. Ionel, un cerșetor care îsi face veacul prin Gara de Nord din București a acceptat să stea de vorbă cu noi. El ne-a mărturisit că în  ultimele luni îi merge tot mai rău și că a fost nevoit să faca mari sacrificii: a fost nevoit să renunțe la fumat, nu și-a mai permis să își platească abonamentul la sală și a fost nevoit să renunțe, dar cel mai tare l-a durut faptul că a trebuit să renunțe la visul de a-și înlocui vechiul laptoP Aple cu o tabletă de ultimă generație, ne-a mărturisit acesta cu lacrimi în ochi.

“Caștigurile mele și ale colegilor de breasla au scazut dramatic in ultimele luni, de la 1500-2000 de euro cât câștigam până acum, de abia dacă mai luam acum 800 de euro, suntem nevoiți să ducem o viață modestă. Știți cât de penibil mă simt când merg în club și îmi sună telefonul, trebuie să scot un amărât de Iphone 10 din buzunar, râde lumea de mine. Când sunt la muncă, mă abțin cu greu să nu îi înjur pe cei care îmi oferă 2 sau 3 lei, dar incerc să îi ințeleg, sunt vremuri grele și pentru ei…”, a declarat Ionel, într-un scurt interviu.