“Berea si Tigara” vor inlocui “Cornul si Laptele”

Distribuie

Premierul Florin Cîțu pare hotărât să renunțe la proiectul “Cornul și Laptele” din școli, considerând că Guvernul nu face decât să risipească banii pe cornuri și lapte, pe care copiii, de cele mai multe ori, le dau  la câini.

Acest proiect va fi înlocuit cu unul mai realist, “Berea și Țigara”, care este mai aproape de nevoile elevilor din România. Cîțu spune că odată cu lansarea acestui proiect relațiile elevilor cu familia se vor îmbunătății simțitor, deoarece aceștia nu își vor mai bate părinții să le dea bani de țigări și bere. În plus, va scădea și gradul infracționalitâții la nivel juvenil, deoarece școlarii nu vor mai fi nevoiți să fure din magazine.

Micuții elevi salută propunerea Premierului și îi cer acestuia ca odată cu introducerea programului “Berea și Țigara” să ia în considerare înlocuirea manualelor școlare cu reviste pentru adulți.

„Păi eu am 12 ani, bă. Să dea cornuri și lapte la aia de 10 ani. Sper ca această lege să funcționeze și retroactiv și să primesc țigări și bere pe ultimii doi ani că tare m-am descurcat să-mi cumpăr din alocație. Sincer, cred că merităm și niște despăgubiri morale. Aici mă gândesc niște trabucuri cubaneze sau un whisky irlandez. Și să vorbească domnu Cîțu cu vaca aia de Biologie să nu mă mai lase repetent”, a declarat Mariusica More, elev în clasa a patra.