Decizie soc a CEx: toate echipele vor fi obligate sa joace fotbal

Distribuie

Reunit astăzi la sediul FRF, Comitetul Executiv a luat o serie de hotărâri care pun pe jar toată suflarea fotbalistică din România.

Prima decizie, care nu a fost deloc pe placul jucătorilor și antrenorilor, a fost aceea de a obliga toate echipele să joace fotbal. Cele mai vehemente echipe împotriva acestei decizii au fost Academica Clinceni, Dinamo și CS Mioveni, care amenință că dacă această decizie nu va fi schimbată se vor retrage din campionat.

Totodată, stilul de joc „lungă și pe-a doua” a fost interzis în Liga 1 deoarece majoritatea jucătorilor de fotbal din România nici măcar nu înțeleg termenul de „mingea a doua”.

Din fericire, propunerea lui Hagi de a obliga toți jucătorii să tragă la poartă fie că au mingea, fie că nu o au, a fost refuzată.

„Eu peste tot pe unde am fost, am făcut bine. Asta cu ai, n-ai mingea, e o metaforă. Știți ce e aia o metaforă? E o figură de stil sau, cum zicem noi în fotbal, fentă. Înțelegeți acum? Bine că au interzis „lungă și pe-a doua” că de 10 ani zic că nu facem performanță așa. Când ziceam eu că nu e bine ăla cu mustață strâmba. Ar trebui să interzică și strâmbatul din mustață”, a declarat regele Hagi.