Mii de romance merg sa munceasca in Botswana

Distribuie

Spania, Italia sau Anglia sunt istorie pentru româncele care caută un loc de muncă, acestea alegând, mai nou, să meargă în Botswana. Chiar daca banii sunt mult mai puțini decât în țările occidentale, româncele sunt încântate de modul în care sunt plătite, majoritatea dintre ele fiind recompensate la sfârșitul fiecărei luni cu aproximativ 15.000 de pula, moneda naționalî a statului african.

Doar simplul fapt că sunt remunerate în pula și, cel mai probabil, patronul este un negru le face pe românce să nu stea prea mult pe gânduri și să meargă să caute un loc de muncă în Botswana.

Din păcate, majoritatea dintre ele aleg să se întoarcă după doar o lună în România când își dau seama că este vorba doar de o neînțelegere, pula fiind doar moneda națională a statului respectiv.

„Nu e prima dată când îmi iau țeapă, anul trecut am fost în Pula, în Croația și m-am întors tot nesatisfăcută. Am văzut la știri că se câștigă și 15.000 de pula pe lună în Botswana. Sincer, eram mulțumită și cu 3-4 pula pe lună. Oricum era mai bine că în Romania unde primesc una mică și bleagă la două luni”, a declarat Ioana Lovin.