Avion disparut acum 74 de ani, gasit in Romania

Distribuie

În data de 2 august 1947, zborul CS59, ce aparţinea companiei aeriene britanice South American Airways, a dispărut, pur şi simplu de pe radar.

Chiar dacă toate teoriile elaborate de experți spuneau că avionul s-a prăbușit undeva în Oceanul Pacific, descoperirea epavei acesteia pe teritoriul României este cu atât mai suprinzătoare cu cât s-a produs la un centru de colectare a fierului vechi din Brăila.

Descoperirea epavei a fost revendicată de către grupul „Salvatorii de suflete și fer”, o grupare de circa 20 de cetățeni de etnie nedeclarată. Se pare că aceștia au reușit să găsească rămășițile aeronavei folosind-se de câteva detectoare de metal și cu ajutorul clarvăzătoarei Lufthansa, expertă în dezlegarea de cununii și găsirea metalelor prețioase și nu numai.

Plecați în urmă cu mai bine de un an în căutarea avionului dispărut, „Salvatorii de suflete și fer” spun că operațiunea a fost întârziată deorece, pe parcurs, au mai găsit și alte câteva nave dispărute, pe care au fost nevoiți să le valorifice imediat deorece caii nu puteau transporta o povară atât de mare.

„Mai mare daraua decât ocaua, șefule. Nu e un secret că noi am mers acolo pentru fer, doar că după atâția ani ăsta era ruginit în mare parte și nu am scos mare lucru. Chiar dacă am găsit niște portofele, banii erau expirații. Noroc cu niște ghiule că ne-am mai recuperat și noi din pagubă”, a declarat Pablo Tribunal.