Efectele caniculei. Numarul cersetorilor cu handicap a scazut drastic

Distribuie

În ciuda discomfortului creat, canicula are și părțile ei bune. Drept dovadă stă faptul că de la începutul verii numărul cerșetorilor cu handicap fizic a scăzut foarte mult, fiind aproape de zero.

Fenomenul este catalogat drept o minune chiar de cerșetori, care spun că odată instalate temperaturile de 40 de grade au fost nevoiți să renunțe la paltoane și cojoace descoperind cu uimire că piciorul sau mâna pe care le credeau pierdute au apărut parcă din neant.

„La mijlocul lunii iulie, am fost practic obligat de căldura de afară să îmi dau jos căciula. Abia după vreo două ore mi-am dat seama de minunea ce se petrecuse. Cum puteam să îmi dau eu jos căciula dacă nu aveam maini? E doar mâna lui Dumnezeu, altă explicație nu am. Din păcate, minunea a fost zărită și de câțiva trecători fără suflet care acum nu vor să îmi mai dea bani și mă trimit la muncă”, se plânge Auraș.

„Simțeam că o să leșin din cauza căldurii și am hotărât să îmi caut alt loc de cerșit undeva la umbră. Atunci am descoperit că pot merge din nou”, povestește și Mariusică.