Libertate versus masca si termometre

Distribuie

Înainte de a începe, vreau să menționez că nu dețin adevărul suprem sau vreun alt adevăr. Urmează doar să vă împărtășesc niste păreri personale, bazate pe argumente și logică, zic eu.
Sunt absolut șocat de ce văd pe rețelele sociale în ultima vreme: teorii conspiraționiste, stat paralel, ocultă mondială, îngrădirea dreptului la libertate etc. Măi, oameni dragi, voi sunteți normali? Știți măcar ce e aia oculta mondială, ce e ăla stat paralel, ce e aia Constituție, ce e ăla 5G? Probabil că nu. Dar nici nu contează – ați citit voi undeva sau ați văzut un videoclip și v-ati luminat, ați aflat adevărul suprem: suntem conduși de Oculta Mondială care vrea să distrugă lumea prin 5G și Covid, despre care cu totii stim ca nu există. Să vă spun un secret: dacă este pe internet, nu înseamnă că este REAL!
De departe cea mai hilară teorie mi se pare aceea că Covid nu este adevărat și este doar o manipulare (probabil a Ocultei Mondiale). Ca să ce? Să ne țină în case în timp ce ei distrug economia mondială? Ca să poată reptilienii ieși de sub pământ și noi să nu îi vedem?
La fel de ciudat este cum unii oamenii au reușit să facă o corelație între Covid19 și 5G (probabil pentru că amândouă au legatură cu China). Plecând de aici, un tip foarte isteț a reușit să elaboreze o terie fantasmagorică, care sună așa: vaccinul anti-Covid ar conține un nano/micro chip ce ne va fi implantat sub piele, iar atunci când suntem termoscanați, cu ajutorul tehnologiei 5G, EI (nu știu cine sunt ei, probail Oculta Monidală), vor știi unde suntem și ce facem. WTF!? Chestia asta există de ani de zile și se poate face cu ajutorul telefonului mobil. Dacă într-adevăr sunteți îngrijorați de acest aspect, încetați să mai folosiți telefoanele. Și exemple sunt mult mai multe, care de care mai hilare, dar nu are rost să continui enumerația.
Îngrijorător este că tot mai mulți oameni încep să se plângă că purtarea măștii și termoscanarea le încalcă dreptul la LIBERTATE, lucru garantat de Constituție de altfel. De câteva zile, circulă pe rețelele sociale mai multe clipuri cu un cuplu căruia i-a fost interzis accesul într-un supermarket iar, mai apoi, a fost agresat de Poliție. După părerea mea, totul a fost o regie ieftină menită să arate cum unor oameni simpli (ceea ce ei nu prea sunt) le sunt încălcate drepturile constituționale de acest Guvern ticălos aflat mână în mână cu… Oculta Mondială, probabil. Nu sunt nici pe departe un susținător al Guvernului sau al președintelui, dar cred că pe timpul pandemiei, măsurile luate au fost cele necesare. Evident, au fost făcute și greșeli, dar nu neaparat mai multe ca în alte țări. Acei doi indivizi, după părerea mea, sunt doar un fel de Mălin Bot, niște instigatori care vor să câștige popularitate prin victimizare.
Să revenim la dreptul la libertatea despre care vorbeau cei doi. Dragilor, toți cei care le împărtășiti opinia, trăim într-o SOCIETATE și această societate are reguli care trebuie respectate. Este o prostie să crezi că celor doi le-a fost interzis accesul în magazine pe nedrept. Probabil aceștia nici nu și-au dorit să intre în respectivul magazin, ci doar au vrut să facă circ, un circ ieftin dar careprinde la public. Este simplu – dacă își doreau să facă cumpărături, i-ar fi lăsat pe angajați să le măsoare temperatura, nu să pretindă că măsuratul temperaturii este un act medical ce poate fi realizat doar de cadrele medicale. Aceasta este o inepție pentru că nu îți trebuie niciun fel de pregătire de specializare să folosești un termometru (sau termoscanner). Oamenii o fac de zeci de ani. În urma termoscanării, oamenilor nu li se pune un diagnostic, probabil și de iaci și confuzia pentru că cei mai mulți cred că dacă temperatura corpului în timpul termoscanarii depășește limita admisă, automat individual este purtător de Covid19. Total greșit! Principalul simptom al virusului este temperatura crescută a corpului și, de aceea, se presupune că o persoană cu temperatura peste limită prezinta un risc, dar nu înseamnă ca ar avea Covid. Știm cu toții că temperature corupui poate varia în funcție de acțiunile intreprinse de fiecare invidid în parte. Ceea ce se încearcă este stoparea extinderii pandemiei, eliminând anumite riscuri.
Oameni buni, nimeni nu vă îngrădește dreptul la libertate, doar vă este cerut să respectați anumite reguli care nu sunt deloc exagerate. Dacă într-adevar vă doriți să faceți cumpărăturile într-un supermarket sau in oricare alt loc, trebuie să vă supuneți regulilor. Asta înseamnă să trăiești într-o societate. Să vă dau un exemplu stupid, poate așa veți înțelege: tu dorești să faci cumpărăturile dezbrăcat, dar angajații supermarketului nu te vor lăsa să intri. Consideri că ți-a fost încălcat dreptul la libertate sau dreptul la hrană sau oricare alt drept? Dacă ești întreg la cap, probabil că nu. Și să nu uitați că libertatea ta se termină unde începe libertatea celorlalți. Mai exact, mulți nu s-ar simți în siguranță în jurul vostru dacă nu purtați mască sau dacă refuzați termoscanarea.
Încerc să înțeleg fiecare opinie în parte, știu că fiecare om are o harta a lumii, vede lucrurile într-un anumit fel și crede cu convingere că el este cel care are dreptate. Lumea trece prin momente dificile si de aceea, vă rog să fiți mai cumpătați, maleabili și, nu în ultimul rând, să fiți cerebrali. Înteleg toată frustrarea, toată ura care vin după această perioadă de carantină și izolare. Știu că s-au adunat multe nemulțumiri și frustrări și trebuie să refulați cumva, dar încercati să fiți raționali. Vă asigur că nu o să pățiți nimic dacă purtați o afurisită de mască sau dacă sunteți scanați de un paznic alcoolic.