Un vasluian a fost surprins in timp ce nu isi bate nevasta

Distribuie

Stupoare într-un sat vasluian! Mai mulți localnici și-au surprins vecinul în timp ce nu își bătea nevasta. Bărbatul riscă acum să fie exilat din județul Vaslui dacă Consiliul Sătesc va dovedi că acesta nu și-a bătut nici măcar o dată nevasta, așa cum traditia satului cere.

         „Ni s-a părut dubios că din curte de la Ion nu se auzea niciodată gălagie, așa că ne-am apropiat de gard, de unde am spionat câteva ore bune. Jur cu mâna pe Biblie că în acest timp Ion nu numai că nu și-a bătut nevasta, dar nici măcar nu a înjurat-o. Pur și simplu stăteau la cafele și vorbeau. Nu mi-a venit să cred!”, mărturisește un vecin al acestuia.

         Un alt vecin se teme că Ion ar putea să dea un exemplu prost copiilor din sat: „Ne aflăm în fața unui precedent periculos. Cum să nu îți bați nevasta? Am 60 de ani și nu am mai auzit așa ceva până acum. Noi trăim într-un sat mic și lumea vorbește. Păi ce o să creadă ăla micu al meu când o să audă ca Ion nu își bate nevasta? Toate lecțiile de viață pe care i le-am dat eu se vor pe apa sâmbetei. Mâine-poimâine o să-mi ceară să-i pun lapte în cereale în loc de vin. Nici nu vreau să mă gândesc până unde se poate ajunge. Nea’ Gică, ăla om cu capul pe umeri! De 30 de ani se află în scaunul cu rotile și nu trece ziua fără să pună parul pe nevastă.”

         Se pare că „tratamentul inuman” la care a fost supusă, a făcut-o pe soția lui Ion să divorțeze și să își caute un vasluian adevarat, după cum a mărturisit chiar ea.