Inovatie. Un IT-ist roman a inventat un font special pentru medici

Distribuie

George Maus, un IT-ist tulcean a dat lovitura vieții, cel pușin așa crede el, după ce a inventat un font special pe care speră ca medicii să îl folosească pentru a scrie rețete virtuale sau în discuțiile de pe rețelele de socializare. Chiar dacă până acum nici o companie nu s-a arătat interesată în a cumpăra drepturile de autor pentru fontul cu pricina, George Maus este sigur că ofertele nu vor ezita să apară. Fontul nu se adresează exclusiv medicilor, ci și polițiștilor, dar cu condiția ca aceștia să știe să scrie.

         „Sistemul medical din  întreaga lume este dependent de fontul Hieroglif, așa cum l-am numit eu. Ideea mi-a venit în urmă cu ceva timp, când am mers la farmacie cu o rețetă printată, pe care medicul mi-a scris-o într-un e-mail. Farmacista s-a uitat la rețetă și cu greu a reușit să o descifreze, după câteva zeci de minute. În final, a refuzat să îmi dea medicamentele spunând că este un fals și că niciun medic nu scrie în așa hal, ba chiar a chemat și poliția. Cred că medicii fac o facultate specială unde îi învață să scrie urât. Mi-a luat ani să descifrez secretele acestui scris și, astfel, să inventez fontul”, spune tânărul tulcean.

         În plus, George Maus spune că fontul va ajuta medicii să comunice mai ușor între ei pe rețelele de socializare, deorece aceștia nu sunt deloc familiarizați cu alfabetul chirilic, folosit de oamenii de rând. Dacă invenția va avea succesul scontat, acesta promite că nu se va opri aici și va inventa și un font special pentru cocalari, care va permite folosirea a maxim 12 litere și 20 de emoticonuri, iar toate semnele de ortografie vor fi scoase.