Un roman a renuntat dupa 20 de ani sa mai poarte maiou pe sub camasa

Distribuie

Probabil afectat de criza vârstei a doua, un bărbat a hotărât să facă o schimbare radicală de imagine. Pentru că nu avea prea multe idei și nici bani pentru o garderobă nouă, acesta a hotărât să renunțe la nelipsitul maiou, pe care românii îl poartă pe sub cămașă încă din cele mai vechi timpuri.

         Ca să fie sigur că schimbarea lui de look nu trece neobservată a hotărât să-și prezinte ținuta îndrăzneață chiar la o nuntă pentru a-l vedea toate cunoștințele. Și a avut efect deorece toată lumea îl privea nedumerită și spunea că nu a mai văzut așa ceva niciodată. Totuși, în spatele deciziei radicale se ascund două secrete despre care știe foarte puțină lume. Barbatul a fost determinat de doua lucruri să renunțe la maiou: nu știa sigur dacă se pronunță maiou sau maieu, dar cel mai important, acesta a rămas fără maiouri curate chiar înainte de nuntă.

         Chiar dacă se aștepta ca inovația sa să prindă și în grupul de prieteni, se pare că aceștia nu îi apreciază noul look, ba mai mult, prietenii cred că este vorba doar de un capriciu, iar bărbatul va purta din nou maiou pe sub cămașă în scurt timp.

         „Mereu a avut idei ciudate, se uită prea mult la filmele americane. Anu’ trecut se apucase să se bărbierească la subțioară, ce om nebun! Sunt sigur că în maxim două săptămâni își va lua din nou maioul pe el, așa cum spun tradițiile acestui neam”, spune unul dintre prieteni.