Caz unic in Romania. Mii de braileni refuza sa lucreze la negru

Distribuie

Vocile care spuneau că munca la negru nu poate fi stopată în România s-au înșelat amarnic. Drept dovada stau miile de brăileni care refuza să se angajeze la un negru din America care a deschis un lanț de magazine în orașul de lângă Dunăre.

         Chiar dacă nu au un loc de muncă și trăiesc de pe o zi pe alta, brăilenii nu vor nici în ruptul capului să lucreze la negrul cu pricina. Motivele sunt diverse: unii sunt rasiști, alții se tem că statul i-ar putea amenda pentru că muncesc la negru, iar alții sunt de părere că negrii ar trebui să lucreze pentru ei, cum se întâmplă și în America, unde aceștia sunt sclavi de mii de ani.

         În disperare de cauză, americanul a încercat să angajeze chiar și țigani, însă tot fără succes. Spre deosebire de ceilalți brăileni, țiganii nu au nimic împotriva negrului, ci doar nu le place să muncească.

         Un caz oarecum similar s-a întâmplat și în București, unde Dan Negru a încercat să-și deschidă o mică afacere. De frică să nu fie aspru amendați pentru munca la negru, bucureștenii nu au vrut să lucreze pentru prezentatorul TV.