Minune in Harghita. Primul cuvant al unui copil secui a fost in limba romana

Distribuie

Janos, după cum îi spun părinții, la vârsta de doar 3 luni a rostit primul său cuvant, numai că, spre surprinderea părinților, el a spus căcat, asta în timp ce își privea tatăl în ochi. Iar acesta a fost doar începutul, al doilea cuvânt al lui Janos a fost curvă, fiindu-i adresat mamei acestuia.

Atât părinții, cât și întreaga comunitate ungurească dintr-un sat harghitean sunt disperați de cel mic. Băiatul nu știe o iotă de ungurește, chiar dacă în casă aude doar această limbă și nici măcar la TV nu vede programe românești. Ajuns la 3 ani, Janos a început să învețe și câte ceva despre istorie, vorbind toata ziua despre Avram Iancu. Vecinii spun despre copil că este posedat, deorece îi înjură toată ziua în românește și aruncă cu pietre după ei. Ba mai mult, mai mulți vecini spun că l-au vazut pe cel mic mânjind steagul secuiesc de pe primărie cu căcat.

„Acesta copilul diavolului. La noi în secuime nu auzit tot viața meu, limba românește. Nem tu dom cum copilul satană vorbește românește. Ieri, am întrebat ceva în ungurește pe Janos și acesta aruncat cu piatra la mine în cap. Aseara văzut pe el cum dadea foc la casa meu și zis la mine că arată el autoritate”, a declarat pentru Altfel de Știri Zsolt, un vecin al micuțului.

În sat au apărut acum zvonuri că copilul ar fi al lui Vadim Tudor care în urmă cu câțiva ani a trecut cu tancul pe la ei prin sat. Contactat de noi, tribunul s-a rezumat să declar doar: „Mă amuză foarte tare acest copil, pupați-o din partea mea pe Ildiko, mă-sa.”